Hopp til hovedinnhold

Trine Hovden

Trine Hovden arbeider med leire, og med silketrykk hvor fotografiet er utgangspunktet. Motivene er hennes egne familiefotografier, både nyere og eldre fotografier arvet av avdøde slektninger. Hun er forankret i materialet og håndverket, men utfordrer forestillingene om hva keramikk er og kan være. I flere år trykte hun fotografiene på brunt og porøst leirgods, gjerne formet som tallerkener. De seneste årene er bildene brutt opp, skjært i strimler, som i en makuleringsmaskin. I Studio viser hun verk fra den nye serien Vekst hvor ringer av makulerte leirebildestrimler er stablet oppå hverandre til de nesten synker sammen av sin egen tyngde. Rett før skulpturene kollapser blir de brent, for deretter å kunne tåle mere vekt fra nye strimler. Skulpturene fremstår som egne vesener i et velorganisert kaos.Trykk og glasur er på innsiden av sylinderene, og leiren selv gir farge til utsiden, som sort, rød, rosa, grå og bruntoner. 

«Inni er desse tilsynelatande vaklevorne og skrøpelege sylindrane dekka av bildemotiv. Det som i leirbildeflatene var framsida, er her blitt innsida, medan baksida er blitt utsida. Ei omvendt verd er skapt; ei utan faste og stabile kategoriar for rett og galt, fint og stygt.» – Jorunn Veiteberg 2021.

Trine Hovden fullførte Hovedfag i kermaikk ved Kunsthøgskolen i Bergen i 2005. I 2017 mottok hun statens tiårige arbeidsstipend for etablerte kunstnere. De siste årene har hun blant annet arbeidet med triologien «Collision» sammen med Heidi Bjørgan, vist i Sogn og Fjordane kunstmuseum, Oppland kunstsenter og kunstbanken Hamar. I tillegg til flere gruppeutstillinger i Norge og utlandet har hun hatt separatutstilling ved KRAFT, Haugesund kunstforening, Kunstmuseet Nordtrøndelag og Kunstnerforbundet. I 2011 mottok The Silver Prize i forbindelse med deltagelse på Gyeonggi International Ceramic Biennale i Korea. Hun er innkjøpt av flere norske museer og samlinger, blant andre Kode, Nasjonalmuseet, Sogn og Fjordane kunstmuseum og Nordenfjeldske kunstindustri museum. Hovden har også utført flere offentlige utsmykkinger i regi av Koro.

Trine Hovden

f. 1976 (NO)
@trinehovden

Produkter

Vekst 4
Trine Hovden
3.150 NOK
Vekst 1
Trine Hovden
6.300 NOK
Vekst 2
Trine Hovden
6.300 NOK
Vekst 3
Trine Hovden
4.725 NOK
Vekst 5
Trine Hovden
9.450 NOK