Hopp til hovedinnhold

Kaja Solgaard Dahl

Kaja Solgaard Dahl arbeider tverrfaglig i krysningsfeltet mellom design og håndverk. Hun arbeider med ulike materialer som stein, terracotta, glass og porselen, og skaper skulpturer som svarer til et ønske om å forsterke det sanselige forholdet mennesket har til naturmaterialene rundt seg. Med teknikker som krysser mellom håndverk og produktdesign skaper Dahl unike og taktile verk med en karakteristisk estetisk sanselighet.

Skulpturene i marmor og larvikitt er inspirert av de unike fossilene i trappeoppgangen til den gamle Norges  Bank i Bergen. Mørk larvikitt plukket i et nedlagt brudd nær Larvik er kombinert med hvit italiensk marmor. Dahl er fascinert av historie og de tydelige avtrykk fortiden har lagt igjen i form av fossiler.  I sine tre skulpturer har hun gjort en tredimensjonal tolkning av de mange million år gamle sjølijestilkene som synes i de gamle steinblokkene fra Porsgrunn.

Kaja Solgaard Dahl har en mastergrad i Design for Luxury and Craftsmanship fra ECAL i Sveits og en bachelorgrad i Product and Interior Design fra Beckmans College of Design i Stockholm. Dahl har siden 2019 vært basert i Oslo etter en rekke år med designrelaterte prosjekter og residenser i utlandet. Tidligere utstillinger inkluderer QB Gallery (2022), DOGA, Oslo (2020), Galleri Format (2020), Gallery Sorgenfri (2019), Dubai Art Week, Dubai (2019), New York Design Week, New York (2018) and Rosanna Orlandi, Milano (2018). Dahl er vinner av BoBedre Design Award (2020), Norwegian Young Talent Award (2016), og Materia Newcomer (2016). Dahls verk inngår i en rekke private og offentlig samlinger, og er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet.

Kaja Solgaard Dahl

f. 1984
www.atelierkajadahl.com
@kaja_dahl

Produkter

Sjølilje 1
Kaja Solgaard Dahl
12.600 NOK
Sjølilje 2
Kaja Solgaard Dahl
13.125 NOK
Sjølilje 3
Kaja Solgaard Dahl
14.700 NOK