Kamilla Sajetz Mathisen

Svevn – Kamilla Sajetz Mathisen

Utstillingen Svevn tar utgangspunkt i tematikken søvn og drømmer. Søvn er en usivilisert affære, en tilstand der bevisstheten slipper kontrollen og underbevisstheten overtar. Den tilhører det dionysiske domenet og er dermed knyttet til det grenseoverskridende i oss, det Gorges Bataille kalte «Det Heterogene». En udefinerbar negativ rest, det som gjenstår etter at fornuften har utspilt sin rolle, når rasjonaliteten ikke strekker til.

Kamilla Sajetz Mathisens interesse for emnet ble vekket av personlige årsaker: En nevrologisk tilstand som har medført tilbakevendende søvnparalyser, søvngjengeri og temporær narkolepsi. Kunstnerskapet hennes er tett knyttet opp mot det underbevisste, og er inspirert av surrealismen. Utstillingen består av porselensskulpturer der vi gjennom en tradisjonell form møter drømmenes verden.

Utstillingen er støttet av Bergen kommune.

Kamilla Sajetz Mathisen (f. 1976) er opprinnelig fra Sørfold i Nordland. Hun har en bachelorgrad keramikk og en mastergrad i kunst fra Kunst og designhøgskolen i Bergen (2015), og bor og arbeider i Bergen og Kvinnherad.