Kari Bugge Gjerstad og Odd Gjerstad

Liv og leire – Kari Bugge Gjerstad og Odd Gjerstad

Nestorene og forbildene Kari Bugge Gjerstad og Odd Gjerstad har inspirert generasjoner av keramikere. På 50-tallet i motvind i et fagmiljø som ikke så verdiene, på 60-og 70 tallet vendt til forbilder for unge keramikere på leting etter seg selv og sitt uttrykk. På sine over 70 yrkesaktive år har de hatt 70 utstillinger i inn- og utland, laget 30 utsmykkinger og er profilert i over 100 medieomtaler.

Odd gikk bort i 2014, men i 2020 stiller hans livsledsager, Kari, ut enda en gang i Bergen. Denne gangen i Prosjektrommet på KRAFT. Kari, landets eldste aktive keramiker er 95 år. Det er allikevel ingen alder når hun fortsatt har glød for arbeidet, er inspirert og fylt av skaperglede. 

Denne utstillingen blir noe helt spesielt. Det blir en retrospektiv utstilling med arbeider laget i Narvik i 1950 til ferske varer fra Sotra, september 2020. Det blir arbeider i privat eie og arbeider til salgs.

I forbindelse med utstillingen slippes boken Liv og leire om de to pionerene. Det er en rikt illustrert praktbok på 224 sider med tekster av bl.a. av Anne Britt Ylvisåker (KODE), Kari og Odd, journalist Cathrine Krane Hansen, en rekke av deres praktikanter, og 50 eiere av deres keramikk.